Náš první veletrh a rovnou na mezinárodní úrovni!

7. až 11. října se v Brně konal Mezinárodní strojírenský veletrh, který je nejvýznamnějším průmyslovým veletrhem ve střední Evropě. Expozice 1 662 vystavujících firem z 30 zemí si za pět dní prohlédlo více než 81 tisíc návštěvníků. Zdánlivě velmi tradiční akce letos zapůsobila tématy, která ukazují, že Česko je na špičce inovací v průmyslu: jsou to Průmysl 4.0, digitální továrna a v neposlední řadě i cirkulární ekonomika.

Letošní ročník MSV zůstane bezesporu milníkem pro cirkulární ekonomiku v Česku. Klíčovou událostí celé akce se stala konference Česko jako cirkulární hotspot, která proběhla 8. října a kde získalo téměř 200 účastníků unikátní příležitost podívat se zblízka na příklady dobré praxe v oblasti cirkulární ekonomiky v Česku a zahraničí a seznámit se s aktuálními trendy v cirkulární ekonomice jak na lokální, tak globální úrovni.

My jsme se představili po boku Institutu Cirkulární Ekonomiky. Kde jsme hrdě prezentovali naše novinky, cíle a dosažené úspěchy v oblasti odpadového hospodářství. Po celou dobu veletrhu jsme měli možnost prezentovat i budoucnost v oblasti autodopravy. Naši expozicí se stal kamion SCANIA poháněný CNG palivem. Využili jsme možnost spolupráce s INCIEN a ekologicky jsme přivezli KOMA moduly, ve kterých jsme se společně prezentovali. Tím jsme dovršili naši společnou “ekologickou cestu” na veletrh.

Pro nás byl veletrh také velkým milníkem a neuvěřitelnou studnicí nápadů. Seznámili jsme se s lidmi, kteří nejsou lhostejní k životnímu prostředí a pracují maximálně na jeho obnově a záchraně. Využívají moderní technologie k recyklaci a využití odpadu. Přemýšlejí jako my. Chceme zlepšovat životní prostředí a z této cesty neustoupíme. Budeme ji dále prohlubovat. Přidáte se k nám? Zajímají vás tato témata? Staňte se naším fanouškem, buďte s námi v kontaktu.